Köszönjük tanárainknak, tanárnőinknek, tanító nénieinknek és óvónénieinknek, amit értünk tettek.

Köszönjük tanárainknak, tanárnőinknek, tanító nénieinknek és óvónénieinknek, amit értünk tettek.

Köszönjük, hogy megtanítottak írni, olvasni és számolni, meg persze megtanították az ABC-t sok más között. Köszönjük a sok magyar, román, angol és német tudást, amivel már tudunk elég helyesen beszélni, illetve könnyebben boldogulunk más országokban és felnőttkori munkahelyünkön. Fontos, hogy már tudunk hagyományos levelet is írni, amire bármikor szükségünk lehet.

Köszönet a matek tanárainknak, már most sok mindent tudunk, köztük a halmazokat, a szögek mérését, szerkesztését, a közönséges és tizedes törteket, terület-, térfogat mérését, és ez csak néhány példa volt. Köszönjük, hogy már tudjuk a számítógép történetét, működését, feladatát, tudunk programozni Scratch-ben és tudunk prezentációkat készíteni PowerPoint-ban és Impress-ben, illetve majd Prezi-ben is megtanulunk, ezek nagyon hasznosak azoknak, akik a jövőben informatikusok szeretnének lenni.

Szintén köszönjük a technológiaórán tanultakat, a receptírást, ami a jövőbeli szakácsoknak nagyon is hasznos, szintén ezen az órán tanultuk az alaprajz elemeit és elkészítését, ami a mérnököknek alap dolog, és már tudjuk, hogy mi a legfontosabb egy ház felépítésénél, ez elengedhetetlen az ácsoknak, illetve aki eddig nem tudott az állattenyésztésről és növénytermesztésről, az már avval is elboldogul. Bár fizikát csak most kezdtünk tanulni, valamit máris tudunk; amit régen matematikából tanultunk, azt most bővebben vettük és jobban is értjük, mint eddig.

Köszönjük, hogy már sokat tudunk a mi és más népek történelméről, kultúrájáról, hogy tudjuk jogainkat és kötelességeinket, illetve hogy miért vagyunk ott, ahol. Köszönet a vallásórákért, amiből sajnos kevés van, pedig mi nagyon szeretjük, mert sok szép történetet ismertünk meg, és óra után mindig elgondolkodunk, hogy az emberek miért az élet értelmén gondolkodnak, mikor mi már rájöttünk, hogy az a vallás, a kereszténység.

Nem tudjuk elégszer megköszönni a sok földrajztudást, köztük Európa partvonalának megismerését, Románia megismerését, hogy már egy iránytűvel is eltalálunk A pontból B pontba, mivel ismerjük az égtájakat. Köszönet a biológiaórákért, ami segítségével megismertük a növények, állatok és emberek szervezetét, illetve tudjuk mi a biotóp és biocönózis, emellett megismertük a legegyszerűbb növényeket, állatokat, de ez csak pár példa.

Rengeteg szép éneket megtanultunk, a hangokat és azok ABC-s elnevezését, ismerjük a hangértékeket és tudjuk mi a szinkópa, meg a legato. Nem mehetünk el amellett, hogy mennyit fejlődött rajztudásunk az évek alatt rajzórák által, hogy már portrét is tudunk készíteni, ami hasznos bárkinek, de főleg annak, aki festő szeretne lenni. Tornaórákon rájöttünk, hogy mennyire szeretünk focizni, kosarazni és kézilabdázni, illetve megtanultuk, hogy ezeket a játékokat hogyan kell szabályosan játszani.

A kórustagok külön köszönik a sok zenei tudást, amit szereztek. Köszönjük óvónőinknek a sok boldog pillanatot, nagyon jól éreztük magunkat. Nem tudjuk elégszer megköszönni osztályfőnökünknek, Tódor Mária tanárnőnek, hogy elviselte rosszalkodásainkat, hogy összetartotta az osztályt és nem utolsó sorban elvitt minket kirándulni sok-sok helyre.

Köszönet tanárainknak, akik tanítanak, vagy tanítottak minket:

Ambrus Ibolya, Balla Krisztina, Bocskai Elvira, Ferenczi Julianna, Tőke Eszter és Uszkai Ibolya tanító néninek

Dézsi Zoltán és Sajgó Szabolcs tanító bácsinak

Ambrus Ibolya, Csíki Enikő, Ferenczi Julianna, Simon Gyöngyvér, Sólyom Csilla, Szilágyi Zita, Tódor Mária, illetve Baricz Gurzó Eszter, Györgydeák Edit és Lokodi Éva tanárnőnek

Bernád István, Koók László Attila, Kopacz Pongrác, Köllő Csaba,Nagy György Előd Raymond, illetve Papp Mihály és Szilágyi János tanár úrnak.

Köszönjük a kitartást, a törődést, a türelmet, kedvességet, pozitivitást és viccességet!

                                                                                                                                                   A VI. B osztály

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O