A jutalomkirándulás

A jutalomkirándulás

Eddigi legélménydúsabb kirándulásom az október 15-től október18-ig tartó budapesti kirándulásom volt. Hétfőn este 20:00 órakor indultunk Csíkszentdomokosról Budapestre. Reggel 9:00 órára értünk Pestre már egy egészen összeszokott csapatként.

Sűrű programunk volt, meglátogattuk a következőket: Mátyás-templom, Halászbástya, Hősök tere, Nemzeti Galéria. Ezek mind nagyon csodásak voltak. Valamennyiről részletesen es tartalmasan beszélt a kísérőnk. A Nap szállodában aludtunk, amely kényelmes és barátságos volt.

Kipihenve vágtunk neki a második napnak, egy nagyszerű élményben volt részem. Ellátogattunk a parlamentbe , és nem csak ellátogattunk oda, hanem részt is vettünk a Gyermek es Ifjúsági Országgyűlésen.

El kell meséljem,hogy nem olyan egyszerű bejutni a parlamentbe. A XII-es kapunál várt egy katona minket, aki egész nap vezérelt. A reggeli után elfoglaltuk a felsőházi teremben az ülésrend szerinti helyünket. A terem nagysága és szépsége egyenesen lenyűgöző volt. A modern technika segítségével szavaztunk, ami azt jelenti, hogy volt egy Igen; Nem; Tartózkodok és Szót kérek gomb.

A gyűlés úgy zajlott le, hogy feltettünk kérdéseket a képviselő uraknak, akik válaszára reagálhattunk. A gyűlést Kövér László házelnök úr vezette, aki közvetlen volt és szimpatikus. A gyűlés után sor került egy közös ebédre, amely után a házelnök úr aláírta az ajándékba kapott jegyzetfüzetemet, amely örök emlék marad.

A tartalmas két nap után vidáman, feltöltődve tértünk haza. Ezúttal is nagyon szépen köszönöm a lehetőséget!

Lukács Gergő, VIII. A

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O