Elmúlt a farsang...

„Elmúlt a farsang, el, el, el, kinek használt, kinek nem…” 

Kinek használt? Hát a Csalóka Napköziotthon Csillag csoportjának (óvónők: Csoma Réka és Szilágyi Bernadette)  biztosan, hogy használt. Merthogy volt, kérem, itt: szórakozás, jókedv, mókázás, sok taps, ügyes óvodások, talpraesett anyukák… egyszóval, vidámság… a javából… és meglepetés. Ugyanis a csoportunk anyukái még egy decemberi munkadélutánon felvetették, hogy mi lenne, ha ők is meglepnék a gyerkőceiket… egy előadással. Az ötletgazda, mint utóbb kiderült, Kosután Laura volt, viszont a „hangadó” és csapatirányító Bege Szidónia lett…

a1

De kellett az induláshoz egy darab. Kerítettünk egyet. A tetszést elnyerte, így a szereplést megelőző három héten keresztül próbáltak, csiszolódtak a szereplők, heti két alkalommal, merthogy kerültek lelkes szereplők is. A próbák is jó hangulatban teltek, és közeledett a nagy nap. Mi, óvónők is, sokszor gyomorremegéssel kezdünk iskolaév elején szülőértekezletet, így át tudjuk érezni, hogy kellett ehhez egy jó adag bátorság is, kiállni a gyerekek, férjek/apukák, rokonok elé. De le a kalappal! Hősiesen helyt álltak, gördülékenyen közönség elé tárták színpadi tudásukat.

a2

Nagyon jól összekovácsolódott a szülői közösségünk, legfőképpen anyukák; de ne feledjük el, hogy a férjek/apukák és nagyszülők, családtagok tartották otthon a frontot, amíg az anyuka próbáról próbára „mókázott”.

a3

Szerintem, a csillogó gyerekszempárok, az önfeledt kacagásuk, a családtagok mosolya és tapsuk a méltó jutalom mindehhez az áldozatos munkáért és minden óvodai programon túli percért, amit velünk, óvónőkkel, illetve szülőtársakkal együtt eltöltöttek a szereplők, név szerint: Bege Szidónia – Hápi, Csata Beáta – Mumus/Bodri, Csata Ibolya – Malacka, Jánosi Veronka – Cirmi, Kosután Laura – Süni, Köllő Bartalis Beáta – Füles, Madarász Tünde – Csibe, Sára Júlia – Zümi, Sövér Erika – Bagoly,  Molnár Emília, Ambrus Ana és Csíki Klaudia – cicák. 

a4

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O