Farsangi rajzpályázat

Farsangi rajzpályázat

                A Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ februárban meghírdette a Farsangi móka című rajz és álarc-készítő pályázatot. Csata Magdolna tanító nénim tudatta velem, hogy van egy ilyen pályázat, és erre is be lehet nevez-ni, és én úgy döntöttem, hogy megpróbálom.

                A pályázatra egy farsangi rajzot vagy egy farsangi álarcot lehetett készíteni. Én a rajz mellett döntöttem.

                A rajzzal azt próbáltam bemutatni, hogy a farsangteme-téssel ér véget a tél és kezdődik a tavasz. Ezért a rajzom bal oldalára téli, és a jobb oldalára tavaszi tájat rajzoltam, közé-pen pedig a farsangolók égették Illést.

                Kíváncsian vártam a díjkiosztót, amelyre március 4-én került sor. A díjkiosztó a gyergyószárhegyi kultúrotthonban volt megtartva, ahová elkísértek a szüleim, egy osztálytársam és a tanító nénim.

                A kiállító teremben közel 600 rajz volt. Elindultam meg-keresni a rajzom és a díjazottak között találtam meg. Nagyon örültem, mikor megláttam, hogy az én rajzom lett az első a III. - IV. osztályosok kategóriájában. Megkezdődött a díjkiosz-tóés nyereményként egy Oklevelet és egy 150 lejes vásárlási utalványt kaptam, amely a gyergyói könyvesboltba szól.

                A pályázatot jövőben is megszervezik, és ajánlom mindenkinek, mert megéri.

Csiki Anna IV. A. osztályos tanuló

Köllő Miklós Általános Iskola 2011-2020 Gyergyócsomafalva
Szerkeszti a H A R D I N F O