Találkozás a baktalórándháziakkal

Májusban itt járt egy nagyon kedves kis csapat Baktakalórándházáról. 
  Az egész úgy kezdődött, hogy reggel első óránk kémia óra volt, és a tanárnő mondta, hogy délután jöjjünk, mert vendégek jönnek iskolánkba. Mi persze szívesen eljöttünk jó pár iskolatársunkkal együtt. Irodalmi esttel vártuk a vendégeket. Gyakoroltuk a szövegeinket. Mikor megérkeztek, és mindenki megtalálta helyét az iskola dísztermében, elkezdtük a felolvasást. Helyi népmondákat, góbéságokat, székely anekdotákat olvastunk fel ( Laji bá, Barát Jóska, Hazug Pista). Sok tréfás történet hangzott el, bár volt egy-egy baktalórándházi diák, aki később rákérdezett, hogy mi  is volt a csattanó a történetben? Hiába a székely nyelvjárás és tájszavak megértése nekik gond. Utána nagy íróinkat, költőinket felidézve mutattuk be , hogy  vidékünk, székelyföld milyen nagy értékekkel járult hozzá a magyar kultúra színesebbé tételéhez. Ők is  megajándékoztak minket néhány szép verssel, történettel. Apró ajándékkal, süteménnyel és csomafalvi borvízzel kedveskedtünk nekik. Ők gyönyörű könyvekkel ajándékoztak meg minket. Én egy nagyon vagány könyvet kaptam, aminek nagyon örültem. Jó ötlet volt, hogy a könyvekbe az ajándékozó beleírta a nevét is.
 És igen ,eljött az a pillanat is, amikor végre megismerkedhettünk egymással. Nagyon kedves lányokkal ismerkedtünk meg, de a fiúk sem maradtak ki. Készítettünk pár fotót, beszélgettünk, táncoltunk, többen a pályán labdáztak. Sajnos nekik menniük kellett, mert gyorsan elrepült az idő. Már nagyon sajnáltuk, hogy előző este a táncházba kevesen mentünk el, hisz több időt lehettünk volna együtt. Címeket cseréltünk és megígértük egymásnak, hogy tartani fogjuk a kapcsolatot.
Nagyon szép élmény marad számomra ez a találkozás, és bízom abban, hogy mindazok számára is, akik ezt az estét együtt töltöttük.
 
 
Csata Emilia, VIII.A.
Scoala Gimnaziala Köllő Miklós -2017 Ciumani
Realizat de H A R D I N F O