Ősz búcsúztató foglalkozás

Ősz búcsúztató foglalkozás

A november végéhez közeledve, a természet elveszti színeit, egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák, már az első hópelyhek a tél közeledtét jelzik. Ennek alkalmából szerveztük meg november 16.-án , délután 4 órától, osztályunk, első, Ősz búcsúztató foglalkozását.

A tanulók segítségével elkészítettük a meghívókat, amelyeknek falevél formájuk volt, és amit kiszíneztek majd kivágtak a gyerekek. Meghívtuk egy közös délutánra a szülőket, testvéreket, hogy együtt elköszönjünk a lassan távolodó ősztől.

Az Ősz búcsúztató délutánunkat, tanult őszi mondókákkal, és dalokkal kezdtük, többek között: Gryllus Vilmos: Mókus, mókus mit csinálsz? című dala, ,,De jó a dió…,, ,,Erdő szélén házikó…,, énekekésa mondókákhoz sorolhatjuk: ,, Süni, süni, sünike…,, ,,Hétfőn, egy szem makkot leltem..,, ,,Kopár dió, mogyoró…,, s  még sok más.

 A vidám, hangulatkeltő kezdés után a közös munka következett, minden szülő a gyerekével készíthetett egy őszi képet.  A képekhez szükséges anyagokat előkészítettük, voltak ott:ágacskák, falevelek, tökmagok, színes papírok, falevélforma, festékek, négyzetformájú polisztirol, színes ceruzák ollók és ragasztók. Vágott, ragasztott, festett mindenki, készültek a képecskék, közben halkan őszi dalok szóltak.  

      A nagy alkotásban elfáradt szülőket és gyerekeket, meleg teaés sós ropogtatni való várta, ezzel zártuk foglalkozásunkat, elbúcsúztatva az őszt, és lelkünket felkészítettük a tél érkezésére.

Balla Krisztina tanítónő

Scoala Gimnaziala Köllő Miklós -2017 Ciumani
Realizat de H A R D I N F O