Pityóka bál a Csalóka Óvodában

            Az idén első alkalommal került sor a Pityóka bál megszervezésére a Csalóka Óvoda Napocska csoportjában . A gyerekekkel 4 héten át az őszről, őszi zöldségekről, gyümölcsökről tanultunk. A bál ennek a 4 hetes témakörnek a záró mozzanata volt, amelyet egy októberi jeles napon tartottunk meg,Orsolya napján. Régen ezen a napon értek véget az őszi betakarítások, mezőgazdasági munkák . Szőlőtermő vidékeken  a szüreti bálok, ünnepségek napja volt.

            A bál napjára nagyon szép időt kaptunk, így minden tervezett tevékenységet meg tudtunk valósítani. A gyerekekkel készültünk egy rövid vásáros játékkal, amelyben a tanult mondókák, versek, dalok segítségével "eladtuk"őszi terményeinket. A végén táncoltunk egyet a sikeres vásár örömére.

            Ezután barkácsolás következett, pityóka bábokat készítettünk. Amit a gyerekek és édesanyák együtt alkottak, a folyósón kiállítottuk, hogy mindenki megcsodálhassa.

            Az édesapákat sem hagytuk ki a jóból. Gyerekeikkel együtt kipróbálhatták a pityókahordást kanállal, valamint célba dobhattak együtt, szintén pityókával. Az ügyes versenyzők persze jutalomban részesültek.

            Mindeközben az óvoda udvarán elkészült a bográcsos pityókástokány, amit együtt, jó hangulatban elfogyasztottunk.

            Köszönöm szépen a szülők lelkesedését, segítségét, nélkülük nem sikerült volna mindezt megvalósítani.

Márton  Mária Magdolna óvónő

Scoala Gimnaziala Köllő Miklós -2017 Ciumani
Realizat de H A R D I N F O