XVI. Ki Mit Tud? Élményeim

Nagy élmény volt számomra,hogy részt vehettem ezen a csodálatos eseményen. Mint minden évben, ebben az évben is megrendezésre került Gyergyócsomafalván a Köllő Miklós Általános Iskolában a Ki Mit Tud? Ezt az eseményt minden résztvevő egy mókának egy találkozásnak fogta fel. 15 csapat vett részt a vetélkedőn,11 vendég iskola volt jele a versenyen összesen 45 diák és kísérő tanáraik. Öt versenyszám volt: csapatok bemutatkozása, versmondás,keresztrejtvény,Márton Áron püspök életéből egy kiegészítős feladat. Az ötödik feladat kreativitás volt,mi egy plakátra az irgalmasság lelki cselekedeteit kellett felvarázsoljuk. Mind a 15 csapatot egyformán jutalmazták. Nagy tudásgyarapítás volt számomra,hogy megismerhettem Márton Áron püspök életét részletesen. A programok,feladatok éppen hozzám valók voltak,minden feladatban teljesen otthon éreztem magam. Lelki feltöltődés is volt látni,hogy milyen sok gyerek örömmel,boldogsággal dolgozik. A heteken át tartó hosszú készülődés megérte. Jó volt a verseny után kapott finom falatkák elfogyasztása. Részletesen meg volt szervezve az egész vetélkedő, feltöltődés volt az egész verseny az első perctől az utolsóig, addig, míg elhagytam a termet. Találkozhattunk távoli barátokkal, akiket rég láttunk. Örök élmény marad a versenyre való készülés, a vetélkedő összes pillanata.

Ambrus Beáta VII. tanuló

2o16 november 26-án nagyon sok csapat érkezett ide Gyergyócsomafalvára a Köllő Miklós Általános iskola dísztermébe. Nekem nagyon tetszett az egész verseny, nem is versenynek fogtam fel ezt az egészet, inkább egy közös játéknak. Öt versenyszámból állt. A verseny után ismerkedtünk. Ez nagy élmény volt számomra. Érdekesek voltak a versenyszámok, legjobban az utolsó versenyszám tetszett nekem, a kreatív feladat. Mindegyik csapat különböző feladatot kapott, volt, aki verset kellett írjon,vagy dalszöveget,volt  aki plakátot kellett készítsen különböző témában, mások dramatizálást kaptak. Nagyon sok élménnyel gazdagodtam. A felkészülés alatt több dolgot tudtam meg Márton Áron püspökről. Úgy gondolom, hogy szülőfaluja közel van hozzánk, ezért illik róla tudni pár dolgot. Eddig sok mindent nem tudtam a püspökről, de most megtanultam. Nagyon tetszett minden, ha lehetne jövőre is indulnék.

Csata Ágnes VII. osztályos tanuló

Szombat reggel 9-órakor Elkezdődött a XVI. Ki Mit Tud?. Minden csapatból egy diák kiment a zsűri asztala elé,és húzott egy kártyát, amelyen volt egy szám,eszerint kezdtük a bemutatkozást,ki ahányast kihúzott olyan sorrendbe mutatkozott be 1-15-ig.

Ezt követték a szavalatok, egy istenes verset kellett elszavalni, majd ki kellett töltsünk egy feladatlapot, volt keresztrejtvény. Az utolsó feladatnál minden csapat más feladatot kapott. Ezt követően a zsűri értékelte a munkánkat, majd a tanárokkal megbeszélést tartottak, mi addig szendvicset ettünk, majd elindultunk haza.

Nekem a felkészülés óriási öröm volt. A verseny alatt találkoztunk más iskola tanulóival. A kreatív versenyszám nagyon tetszett, mi interjút kellett készítsünk. Többet megtudtam Márton Áron püspökről. Nekem külön tetszett a szendvicsevés, mert más versenyen nem látta ilyent.

András Krisztián VII. osztályos tanuló

Scoala Gimnaziala Köllő Miklós -2017 Ciumani
Realizat de H A R D I N F O