Kis Miklósok szobrászverseny

Az iskolánk egyik hagyománya, hogy minden évben Miklós napján megszervezésre kerül a Kis Miklósok szobrászverseny. Minden évben  nagy érdeklődés van, minden osztályból sok ügyes kezű diák vállalkozik, hogy önállóan térben is kipróbálja kézügyességét. A szobrászat a grafika és a festészet mellett egy összetettebb képzőművészeti ág, hiszen itt már nem csak a színekkel és a vonalakkal kell dolgozni, hanem a formákkal is. Ebben az éveben a diákok egy tágabban értelmezhető tematikát kaptak, melyben kiélhették kreativitásukat: december. Ami minden munkában közös volt, a megjelenési forma. A dombormű, mely egy külön műfaja a szobrászatnak. Ilyet egyik tanuló sem készített még, ezért nagyon izgatottan és lelkesen kezdtek neki a feladatnak. Az idén is, mint az előző években a közönség( diákok, tanárok, iskola alkalmazottjai) döntötte el, melyik három munkát tartja méltónak, hogy kiemeljük a legjobbak között. Volt aki az első benyomás szerint szavazott, volt akit a választott téma fogott meg, és volt aki a részletesen, pontosan  kidolgozott alkotásokat értékelte. Az első három dombormű alkotói: Csata Kinga VIII. A, Borsos Franciska VIII. A és Csata Enikő VIII. B osztáyos tanulók. 

 Korpos Andrea, rajz szakos tanárnő

Nagyon boldogan készültem a már idén is megrendezésre kerülő szobrászversenyre,melyet a hagyomány szerint a Mikulás napjához,és iskolánk névalkotójához, Köllő Miklóshoz kötünk. A verseny napján izgatottan vártam már a technikáját, amitől meg kell hagyni az elején kissé megijedtem,mert még eddig sosem készítettem ilyesmit.Domborművet kellett alkotnunk ,decemberhez kötődő témával. A tanárnő útbaigazításával és segítségével erőt vettem magamon és hozzákezdtem. Véleményem szerint, ahhoz képest, hogy mennyire rémisztőnek tűnt,nem volt egy könnyű feladat, de nagyon nehéznek sem volt mondható. Nagyon élveztem és közben elég jól kezdtem belejönni. Együttesen én nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek az értékes és kreatív versenynek, megint sokat tanulhattam, elsajátíthattam valami újat, hála Korpos Andrea tanárnőnek, akitől évről évre sokat tanulhatok.

 Csata Kinga VIII. a osztályos tanuló 


Mikor nekikezdtünk a szobrászkodásnak már nagyon izgatott voltam! Lelkesen fogtam neki munkámnak és mikor megtudtuk, hogy domborművet kell készíteni nagyon megörültem. Ilyet még nem csináltam és szívesen, kicsit félve az ismeretlentől fogtam neki a "December"-i témának. Szerencsére a Andrea tanárnő segített nekünk, hogy könnyebben kivitelezhessük elképzelésüket.
Mikor kész lett a művem nagyon elégedett mosollyal néztem rá.
Az a pár óra a díjazásáig nagy izgalommal töltött el bennünket. Aztán a második helyezettre várva meghallottam a nevemet. Kimondhatatlan boldogság volt bennem, nagyon örültem és büszke voltam magamra!

Borsos Franciska VIII. A osztályos tanuló

Reggel 9-kor az osztálytársaimmal elmentünk a biológia kabinetbe,miszerint ott lesz megtartva az agyagozás.

Miklós névnap van és iskolánk névadója is ezt a nevet viseli, és az õ általa használt technikát próbálhattuk ki, agyagoztunk. Dombormü volt a feladat. Elõsszõr csak bámultam magam elé,na meg a sáros agyag elé. A végére nagyon jól össze "barátkoztunk" az agyaggal és egy jó mű született meg ami a "Mikulás járás"-címet kapta. Nagyon sokat nevettünk,a tanárnő igyekezett mindenkinek segíteni,kaptunk segéd eszközöket is. Az eredmény hirdetésnél megtudtam,hogy a harmadik helyet kaptam. Nagyon örültem,továbbá nagyon szépen Köszönöm az esélyt, hogy kipróbálhattam Korpos Andrea rajz tanárnőnek.

Csata Enikõ VIII.B

Scoala Gimnaziala Köllő Miklós -2017 Ciumani
Realizat de H A R D I N F O